Krossi mõis toodab aina kahjumit (8)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross.
Eerik-Niiles Kross. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Ehkki reformierakondlasest riigikogu liikmele Eerik-Niiles Krossile kuuluv Kõue Mõis OÜ peab möödunud aastat väga tegusaks, langes firma käive ja süvenes kahjum.  

Majutus- ja toitlusteenust pakkuva Kõue mõisa käive vähenes mullu 440 000 euroni, kahjum tuli 251 000 eurot. Nii on juba seitse järjestikust aastat miinuses tegutsenud mõisal kuhjunud pea 1,4 miljoni eurone kahjum. Lisaks on üleval enam kui 100 000 eurone maksuvõlg, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Hoolimata langevatest majandusnäitajatest, kirjutab mõisaomanik Kross, et ettevõttel oli väga aktiivne tegevusaasta – jätkati koostööd kohaliku kogukonnaga ning enda tutvustamist Eestis ja välismaal. Muuhulgas tehti palju promo Saksamaal, kust loodetakse kliente püüda.

«Kõue mõis arendas välja tugeva koostöö mitmete reisikorraldajatega, tutvustas uut kodulehte ning muutus seeläbi nähatavamaks, kaasaegsemaks ja atraktiivsemaks. Väga suure hüppe ülespoole tegi individuaalmajutujate ja restorani külastajate number,» seisab firma majandusaasta aruandes.

Samas kui vaadata arve, siis toitlustamise pealt saadud tulu hoopiski langes. Majutusteenuste osakaal käibes siiski veidi kasvas. Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 25 inimest, kelle palgakulu oli 255 000 eurot.

Tänavuste plaanide kohta kirjutab Kross, et mõisal on kindlasti plaanis välisturgudelt turiste meelitada ning seeläbi suurendada majutuse ja restorani käivet.

Juulis kirjutas ERR Krossi mõisa maksuvõlast. Muuhulgas ütles Kross portaalile: «Maksuvõlg on tingitud mitmest asjaolust. Esmalt kindlasti sellest, et olen halb majandaja. Arvatavasti ka sellest, et maksan palgad välja enne kui maksud ehk olen parema meelega võlgu riigile kui töötajatele.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles