Standard&Poor's muutis Eesti reitingu väljavaate positiivseks

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp Pika Hermanni tornis.
Eesti lipp Pika Hermanni tornis. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Standard&Poor's muutis täna Eesti riigireitingu väljavaate stabiilsest positiivseks ning kinnitas reitingu tasemel A.


Reitinguagentuur märkis oma otsuses, et Eesti ekspordi ja majanduse taastumine on olnud muljetavaldav. See annab tunnistust paindlikkusest ja konkurentsivõimest. Eriti positiivne on see, et kasvu ei tõuka enam tagant eelmisele kümnendile omane välise laenuraha sissevool, teatas Eesti Pank.

Positiivne väljavaade viitab võimalusele, et Eesti reiting võib tõusta. Seda aga Standard&Poor'si sõnul vaid juhul, kui praegune eeskujulik eelarvepoliitika jätkub ning majanduskasvuga ei kaasne taas hoogne väliskohustuste suurenemine.

«Reitingu väljavaate muutmine positiivseks on selle tulemus, et Eesti on oma riigifinantside korrashoidmise nimel kõvasti pingutanud,» ütles Eesti Panga asepresident Märten Ross. « Erinevate riikide võlaprobleemid rõhutavad selgelt reservide olemasolu vajalikkust. Keskpanga hinnangul on vajalik, et riik järgiks oma praegust eelarvestrateegiat, mille kohaselt jõuaks eelarve ülejäägini 2013.»

Standard&Poor’s tõstis Eesti reitingu tasemele A 10. juunil 2010. Reitinguagentuur Fitch tõstis Eesti riigireitingu tasemele A 19. juulil 2010. Reitinguagentuur Moody's muutis 31. märtsil 2010 Eesti riigireitingu väljavaate negatiivsest stabiilseks ning kinnitas reitingu tasemel A1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles