Venemaa relvatootja Kalashnikov valmistas politseile massiivse kilbi (2)

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahti tehtud kilbiga veok. Kilbi kohal on näha veekahurit.
Lahti tehtud kilbiga veok. Kilbi kohal on näha veekahurit. Foto: /AP

Kalashnikovi kontsern on arendanud välja uue rahutuste vastase masina, mis võimaldab korrakaitsjaid suure kilbiga kaitsta.

Vene keeles «shchit» ehk «kilp» nime kandvat rahutuste vastast masinat esitleti ja demonstreeriti Army-2017 rahvusvahelisel sõjatehnika näitusel, mis toimus väljaspool Moskvat. Uus sõiduk on disainitud kaubaveoki raamile, mille arendajaks on KAMAZ, vahendab Defence blog.

Shchit sõiduk võimaldab kaitsta korrakaitsjaid rahutustel või kontrollida olukorda tänavatel, juhul kui on vaja tagada suuremat turvalisust. Veok on varustatud turvatud kabiiniga, veekahuriga ja terasest kilbiga. Schihti kilpi ja kabiini on loodud ka erinevad avad, läbi mille korrakaitsjad tulistada saavad.

Ettevõtte sõnul arendati masin välja spetsiaalselt Venemaa korrakaitseagentuuridele. Washington Post teatab, et Venemaal äsja loodud Rahvuskaart on lähiajal saanud erinevat tehnikat, mille eesmärgiks on rahutuste mahasurumine.

(Kalashnikov Company via AP)
(Kalashnikov Company via AP) Foto: /AP
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles