DBT maksab Tallinna Sadamale 273 766 eurot trahvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade konteineriterminaalile.
Vaade konteineriterminaalile. Foto: Peeter Langovits

Neljapäeval avalikustatud Harju maakohtu määruse kohaselt saavutasid riigile kuuluv AS Tallinna Sadam ja Muuga sadamas transiitkaupade vahendamisega tegelev AS DBT leppetrahvi vaidluses kompromissi.

DBT tasub Tallinna Sadamale leppetrahvina 273.766 eurot 2000. juulist pärinevas koostöölepingus sätestatud kaupade minimaalse töötlemise mahu kohustuse rikkumise eest aastatel 2008 ja 2009.

Lisaks peab DBT tasuma sadamale 5592 eurot Tallinna Sadama poolt hagi esitamisel tasutud riigilõivu hüvitamiseks poole summa ulatuses.

Kompromissi kohaselt loobub Tallinna sadam täies ulatuses hagis esitatud viivisenõuetest DBT vastu ja viimane omakorda vastuhagist.

Tallinna Sadam on terminalidega kokku leppinud minimaalsed kaubamahud ja vastavad kaubatasud. Kui kauba maht jääb kokkulepitud miinimummahust väiksemaks, tuleb terminalil sadamale trahvi maksta.

DBT omanikud on Küprosel registreeritud Capco Holdings ja Venemaa Balttrans.

DBT tulude maht oli 2009. aastal 16,8 ja puhaskasum 3,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles