Leht: Estonian Air valmistub Copterline'i ostuks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copterline maandumisplats Tallinnas.
Copterline maandumisplats Tallinnas. Foto: Raigo Pajula

Eesti Ekspressi andmetel plaanib riiklik lennufirma Estonian Air omandada osaluse Copterline OÜs.

Estonian Airi juht Andrus Aljas ei kinnitanud ega lükanud ümber ostukuuldusi. «Kui hakkaksin pikemalt edasi rääkima, siis jõuaksin teemadeni, mida täna kommenteerida ei taha,» ütles ta.

Väitele, et tavaliselt ütlevad firmajuhid kindlalt «ei», kui meediasse lekkinud kuuldustel pole tõepõhja all, märkis ta: «Me tegeleme sellega.» Seega võib Ekspressis avaldatud informatsioon tõeks osutuda.

Enne Copterline’i ostu peab ettevõte saama heakskiidu riigilt ja ka nõukogult.

Selle aasta jaanuaris teatas firma, et Estonian Airi nõukogu, mille eesotsas istub investeerimispankur Joakim Helenius, tegi Estonian Airi meeskonnale ülesandeks analüüsida kopteriliini tasuvust Tallinna ja Helsingi vahel.

«Kopteriliini arendamine on nõukogus arutlusel olnud korduvalt,» märkis Estonian Airi juht Andrus Aljas siis, lisades, et kopteriliini käivitamine võiks toetada olulisel määral idasuunalist transiiti.

Küsimusele, kas nõukogu andis ettevõttele ka tähtaja, milleks analüüs valmis olema peab, vastas Aljas siis eitavalt, lisades, et räägitud on mõistlikust ajaraamist, mis kulub äriplaani tegemiseks.

Täna, mile ülesande saamisest on möödas juba mitu kuud, ei tahtnud Aljas täpsustada, kuhumaani liini tasuvuse uurimisega jõutud on.

Varem on kopteriliini opereerinud Copterline, mis lõpetas Tallinna-Helsingi liinilennud 2008. aasta detsembri keskel, põhjendades seda halvenenud majandusolukorrast tuleneva klientide vähesusega. Ettevõtte olukord läks allamäge pärast 2005. aasta augustis toimunud õnnetust, kus Tallinna lahel Naissaare lähistel kukkus merre Copterline OY kopter Sikorsky S-76C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles