Savisaare valimiskohviku loonud ettevõtja jäi maksupettuses süüdi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melu Savisaare valimiskohvikus.
Melu Savisaare valimiskohvikus. Foto: Priit Simson / Postimees

Ettevõtja Juri Saharov, kes sai 2009. aasta kohalike omavalitsuste valimiste eel tuntuks Edgar Savisaare valimiskohviku pidamisega Harjumäel, mõisteti tänavu kohtus süüdi käibe varjamises ja riigile maksude tasumata jätmises Stroomi rannakohviku ning Mustamäel parkla pidamisel, mis linn talle haldamiseks oli andnud.

Edgari kohvikuga avalikkuse huviorbiiti kerkinud ettevõtja Juri Saharov, kellest ETV saade «Pealtnägijagi» korduvalt rääkinud on, on tegutsenud oma ettevõttega OÜ Luidoor mitmel rindel, varjates selle tegevuse käigus osa oma käibest ja jättes selle pealt riigile maksud tasumata. Tänavu mais jõustus lõplikult kohtuotsus, mis ettevõtte maksupettuses süüdi mõistis, kirjutab ERR

Lisaks poliitkohviku pidamisele Harjumäel andis linn Saharovi ettevõttele 2013. aastal hallata Stroomi rannakohviku Kuldrand ja viis linnale kuuluvat parklat.

Maksuamet (MTA) kontrollis neist rannakohvikut ja Mustamäe elurajoonis, Mustamäe tee 189 parklat pidava OÜ Luidoor käibemaksu, kinnipeetud tulumaksu, sotsiaalmaksu, kogumispensioni ja töötuskindlustusmakse arvestamise ja deklareerimise õigsust ning töötamise registrikannete õigsust lühikesel perioodil juulist septembrini 2014.

Kontrolli tulemusel otsustas MTA, et mõlema äri puhul varjas ettevõte osaliselt oma käivet, mis ulatus maksuameti (MTA) hinnangul selle lühikese perioodi jooksul kokku ligi 50 000 euroni, mistõttu mõistis kohus ettevõttelt välja käibelt tasumata jäänud ligi 10 000 eurot käibemaksu ja ettevõtlusega mitteseotud, ent sellisena deklareeritud kuludelt ligi 16 000 eurot tulumaksu. 

Loe pikemalt ERRist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles