Eesti Gaas avas Pärnus teise surugaasi tankla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Gaas
Eesti Gaas Foto: Peeter Langovits / Postimees

AS Eesti Gaas avas Pärnus Savi tänaval uue surugaasi tankla ning ka Tallinna lisandub veel sel aastal kaks uut maagaasi autotanklat.

«Teise tankla avamise tingis järjest suurenev surugaasi vajadus – nimelt sõidab alates juulikuust Pärnu linnaliinidel kokku juba 18 surugaasil töötavat bussi, mis vajavad igapäevaselt võimsat ja toimivat tankimislahendust,» ütles Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov pressiteate vahendusel. Varasemalt on Pärnu surugaasil sõitvaid sõidukeid tangitud Pärlimõisa teel.

Surugaasi müüginumbrid suurenevad Eesti Gaasi hinnangul iga kvartaliga. Eeskätt aitab mahu kasvule kaasa inimeste keskkonnateadlikkus ja majanduslik mõtlemine. Surugaas on puhas kütus, mille kilogrammi hind on 0,81 eurot. Eestis müüdavail autodel kulub saja kilomeetri läbimiseks keskmiselt 5 kilogrammi ehk 4 eurot. Seega on surumaagaas ligi kaks korda soodsam kui bensiin.

«Lisaks Pärnule avame lähipäevil uue tankla ka Tallinnas Gaasi tänaval,» lausus Kotov. Aasta lõpus on planeeritud tööd alustama tankla Tallinnas Tehnika tänaval. «Kokku on Eesti Gaasil siis kaheksa tanklat neljas linnas ning tanklavõrgu laiendamine jätkub jõuliselt ka järgmisel aastal,» lisas ta.

AS Eesti Gaas tegeleb maagaasi ja elektri müügiga. Kontserni kuuluvad gaasitorustike ja rajatiste projekteerimisele ja ehitamisele spetsialiseerunud AS EG Ehitus ning jaotusteenust osutav AS Gaasivõrgud. Eesti Gaasis töötab enam kui 200 inimest, ettevõttel on 1600 äriklienti ja 42 000 koduklienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles