Savisaar: riik päästku ehitusfirmad

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Opositsioonilise Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare sõnul peaks riik seisma ehitusfirmade ellujäämise eest, tagades ehitusfirmadele tellimused ning kinnisvara tagatisel antavad laenud.


«Ehitussfääris on vaja kahte asja: esiteks säilitada kriisi ajaks ehitusfirmadele riigi või riigi poolt toetatud tellimustega ellujäämiseks ja võimaluse tekkimise korral ka majanduse taas käimatõmbamiseks vajalik nõudlus,» rääkis suurärimeestega lõunatanud Savisaar.

«Teiseks, vältimaks ehitusturu kokkuvarisemist ähvardavate pankrottide tõttu, tuleb käivitada lääneriikide eeskujul riiklik hüpoteekide ajutise garanteerimise süsteem.»

Ta lisas, et on vaja välja arendada põhimõtted, mille alusel saaks riik tugevdada raskustesse sattunud oluliste ettevõtete aktsiakapitali.

Ühtlasi Tallinna linnapea ametit pidav Savisaar pidas ka oluliseks, et riik vimmast hoolimata süstiks pealinna miljardeid kroone, mis peaks parandama riigi ekspordinumbreid.

«Tuleb lõpetada rumal jutt, et kuna Eestis on Tallinna linn ja valitsus vaenujalal, siis peab see nii jäämagi,» kõneles linnapea.

Ta meenutas, et Tallinna osa Eesti majanduses on üle poole ja koos oma tagamaaga, Suur-Tallinnaga peaaegu kolmveerand.

«Ainult siin on Eestis võimalik selline ressursside kontsentratsioon, et teha midagi maailma või isegi Läänemere piirkonnas nähtavat.»

Riik peab tema sõnul koos Tallinnaga linna magistraalid ja nende ristmikud valmis ehitama. «See on ekspordiprogrammi lahutamatu osa ja mitte kallim kui Saaremaa püsiühendus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles