Tallegg kuulutas oma tibugiljotiini ärisaladuseks

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tibud surmalindil
Tibud surmalindil Foto: animalaustralia.org

Tallegg keeldub täpsustamast, kelle toodetud ja milline oli täpsemalt seade, mille väidetav rike tõi kaasa elusate kanatibude viimise ettevõtte prügikastidesse surema.

«Ma ei ütleks, et see on ärisaladus, see on nagu... See võib olla ikka on ka ärisaladusega seotud, aga põhimõtteliselt me ei avalda seda infot – me ei ole seda kunagi teinud ja ei tee tulevikus ka,» kõlas HKScan Estonia kommunikatsioonijuhi Kerstin Apsi vastus palvele selgitada, milliseid seadmeid täpsemalt tänapäeval tibupurustamiseks kasutatakse ning milline saab olema uus giljotiin.

«Täpsemat tehnilist spetsifikatsiooni me oma masinapargi kohta ei avalikusta. Praegune masin Loo haudejaamas on tänaseks üle kümne aasta vana,» lisas hiljem ka HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere.

HKScan teatas möödunud nädalal, et Talleggi haudejaam ostab uue liini, et tagada haudejaama töökindlus. «Seni elujõuetute lindude ja väljahaudumata embrüote hukkamiseks kasutatud seadeldis läbib põhjaliku hooldusremondi ning jääb kasutusele varuseadmena,» teatas ettevõte.

«Tahame saavutada maksimaalse kindluse eriolukordadeks, mistõttu otsustasime investeerida uude seadmesse, jättes käigusoleva seadme varuks,» sõnas HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere möödunud nädalal.

Meedia avaldas 21. augustil, kuidas Harjumaal Loo alevikus asuva Talleggi haudejaama kõrval seisvates prügikastides säutsusid munakoorte ja surnud lindude vahel ka elusad tibud.

VTA Harjumaa Veterinaarkeskus viis seejärel haudejaamas läbi kohapealse kontrolli, kus tuvastas, et 20. augustil oli rikkis seade, millega tavapäraselt koorunud elujõuetuid tibusid võimalikult humaansel viisil hukatakse.

Juhtumi uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles