Ehituse asekantsleriks sai Jüri Rass

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitustöö ootel.
Ehitustöö ootel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumis alustas täna tööd ehituse asekantsler Jüri Rass, kelle pädevusse jääb ehitus- ja elamuvaldkonna juhtimine.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo ütles, et ehitussektor moodustab Eestis kogu majandusest kuus protsenti hõivates tööga 58 tuhat inimest, seda on viis korda rohkem kui näiteks põllumajandussektoril.

«Ehitussektoril on ees ootamas suured väljakutsed, alates peatselt jõustuvast ligi nullenergiahoonete kasutuselevõtu kohustusest, lõpetades maailmas kiiresti populaarsust koguvast digitaalehituse arengust. Kõige sellega kaasas käimiseks on oluline ka riiklik tähelepanu ja eestvedamine,» lausus Palo.

Minister Palo märkis, et Jüri Rass on hästi kursis digitaalehituse valdkonna arengutega nii Eestis, Põhjamaades kui ka Inglismaal ja USAs, oma igapäevaste tööalaste tegemiste kaudu on tal ka hea ülevaade ehitus- ja elamuvaldkonna suundumustest.

«Usun, et tänu oma laialdastele kogemusele suudab Jüri Rass tuua uusi värskeid ideid ja häid lahendusi sektori käekäigu edendamiseks,» lisas Palo.

Jüri Rass ütles, et kandideerides ehituse asekantsleri kohale oli tema sooviks saadud kogemusi Eesti riigi heaks tööle panna. Ta lisas, et soovib asekantslerina sõnastada e-ehituse arengusuunad, kus koos erasektoriga luuakse e-ehituse arengut tagavad standardid ja juhendid ning käivitatakse e-ehituse digikeskkond infovahetuseks üle terve ehituse elukaare. Elamuvaldkonna arendamiseks on tema sõnul vaja maapiirkondade omanikke ja üürnikke toetavat meetmepaketti koos vastavate määruste ja seaduste vastuvõtmisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles