Praha: euroala välistel riikidel võiks alal olla vaatleja staatus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro
Euro Foto: SCANPIX

Tšehhi peaminister Bohuslav Sobotka tegi ettepaneku anda Euroopa Liidu (EL) riikidel, mis eurot ei kasuta, euroala vaatleja staatus, loomaks riikide vahel suuremat usaldust.

«Riigid, mis eurot ei kasuta, võiksid euroala riikide kohtumistel vaatleja staatusest kasu saada,» ütles Sobotka igaaastasel kohtumisel Tšehhi suursaadikutega.

«Tšehhi Vabariik käib ettepaneku välja. Saame näha, kas see kogub laiemat toetust,» sõnas Sobotka, lisades, et vaatleja staatus aitaks kaasa usalduse kasvule euroala ja selle väliste riikide vahel.

Euroalasse kuuluvad 28 Euroopa Liidu liikmesriigist 19. Sellest väljapoole jäävad Ühendkuningriik, Bulgaaria, Horvaatia, Tšehhi, Taani, Ungari, Poola, Rumeenia ja Rootsi.

Tšehhi keskpanga juht Jiri Rusnok ütles mullu ametisse asudes, et tema hinnangul ei liitu riik euroalaga tema kuueaastase ametiaja jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles