Miljonärid nõuavad rikastele maksutõusu

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumisega «Isamaalised miljonärid eelarvelise tugevuse eest» on ühinenud ka muusik Moby.
Liikumisega «Isamaalised miljonärid eelarvelise tugevuse eest» on ühinenud ka muusik Moby. Foto: SCANPIX

USAs on rikastele maksutõusu nõudva liikumise «Isamaalised miljonärid eelarvelise tugevuse eest» liikmeskond kasvanud 150ni.


Liikumine on pettunud, et president Barack Obama pole suutnud rikaste maksutõusu läbi suruda, vahendab Abc News.

2008. aastal presidendiks kandideerides soovitas Obama lõpetada president George W. Bushi kehtestatud maksukärped aastas üle 250 000 dollari (170 000 euro) teenivatele majapidamistele. Mullu pikendas Obama aga vabariiklastega kompromissile minnes neid maksukärpeid veel kahe aasta võrra.

«Presidendi kiire ja lihtne allaandmine sellises selgete moraalsete elementidega küsimuses oli heidutav,» ütles liikumise «Isamaalised miljonärid eelarvelise tugevuse eest» koordinaator Erica Payne.

Pühapäeval teatas Valge Maja, et läheb taas katsele jõukate makse tõsta, kuid Payne ei usu, et seda üritust saadab eelmisest suurem edu. «Ta [Obama] teab, et ei suuda seda [rikaste maksutõusu] esindajatekojas läbi suruda,» ütles koordinaator.

Eelmisel talvel kutsus liikumine «Isamaalised miljonärid eelarvelise tugevuse eest» avalikus pöördumises president Bushi kehtestatud rikaste maksukärbetel aeguda laskma. «Me ei vaja enam maksukärpeid ning mõistame, et meie maksude alandamine tõstab puudujääki ja võlakoormat, mida kannavad teised maksumaksjad,» seisis pöördumises, millele andsid oma allkirjad 45 inimest, kes on teeninud aastas tulu vähemalt 1 miljon dollarit.

Nüüd valmistab vahepeal jõudsalt kasvanud liikumine ette teist pöördumist, mis saab tõenäoliselt avalikuks lähinädalatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles