Saage tuttavaks: Uber sai hääldamatu nimega uue bossi

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FILE- In this July 13, 2012, file photo, Dara Khosrowshahi the CEO of Expedia, Inc., attends the Allen & Company Sun Valley Conference in Sun Valley, Idaho. Two people briefed on the matter said Sunday, Aug. 27, 2017, that Khosrowshahi has been named CEO of ride-hailing giant Uber Technologies Inc. (AP Photo/Paul Sakuma, File)
FILE- In this July 13, 2012, file photo, Dara Khosrowshahi the CEO of Expedia, Inc., attends the Allen & Company Sun Valley Conference in Sun Valley, Idaho. Two people briefed on the matter said Sunday, Aug. 27, 2017, that Khosrowshahi has been named CEO of ride-hailing giant Uber Technologies Inc. (AP Photo/Paul Sakuma, File) Foto: Paul Sakuma/AP

Uber lõpetas kuid kestnud spekulatsioonid oma uue tegevjuhi isiku osas ja nimetas tänasest selleks Expedia eksbossi, Ameerikas elava iraanlase Dara Khosrowshahi.

Ettevõtte nõukogu tegi vastava otsuse pühapäeval. Seksismiskandaalidesse mähitud ning kahjumit tootva Uberi endine juht Travis Kalanick lahkus aktsionäride survel ametist juunis.

BBC teatel olid tema järeltulija kandidaatide seas sellised nimed nagu HP juht Meg Whitman ja General Electricu esimees Jeff Immelt. Khosrowshahi nimi polnud seega avalikkuse ees kandidaatide seast isegi läbi käinud.

48-aastane Dara Khosrowshahi oli online-reisibüroo Expedia juht aastast 2005. Enne seda oli ta seitse aastat USA interneti- ja meediakorporatsiooni IC juht.

Expedial läheb Khosrowshahi juhtimisel väga hästi, ainuüksi viimasel aastal on ettevõtte kasv aktsiaturul olnud 32 protsenti ning viimase viie aastal jooksul lausa kolmekordne. Ettevõtte on teinud läbi ulatusliku laienemise 60 maailma riiki. Teises kvartalis oli Expedia käive 2,6 miljardit dollarit, mis tähendab aastases võrdluses 18-protsendist kasvu.

Glassdoori uuringu kohaselt on Khosrowshahi maailma hinnatumate tegevjuhtide seas 39. kohal. 2015. aastal oli ta kõige kõrgema palgaga CEO USAs – 94,6 miljonit dollarit aastas.

Tema peaülesandeks on nüüd Uberi kasumisse viimine ja investorite usalduse taastamine.

Uberi globaalseks peakonkurendiks on saamas eestlaste Taxify, kes sai hiljuti korraliku investeeringu hiinlastelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles