Yellen ja Draghi ei taha leebemaid reegleid

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Föderaalreservi juht Janet Yellen, Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi, ja nende selja taga Jaapani keskpanga juht Haruhiko Kuroda
Föderaalreservi juht Janet Yellen, Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi, ja nende selja taga Jaapani keskpanga juht Haruhiko Kuroda Foto: Martin Crutsinger/AP

Maailma kõige mõjukamad keskpankurid toonitasid reedel, et pärast viimast kiiris paika pandud reegleid ei tohi kõrvale heita. USA presidendi Donald Trumpi arvates lämmatavad aga just need riigi majanduskasvu. 

Euroopa keskpanga juht Mario Draghi rõhutas USA föderaalreservi igaaastasel koosolekul Wyomingus, et praegu on rangemate reeglite kõrvale heitmiseks eriti halb aeg, kuna keskpankade rahapoliitika on endiselt väga heldekäeline toetamaks riikide majanduskasvu, vahendab Bloomberg.

Sellele järgnes ka föderaalreservi juhi Janet Yelleni hoiatus, et leebemate reeglite jaoks ei ole veel aeg küps.

Hoiatus tähendab aga tõenäoliselt Yelleni viimast pingutust reeglite leevendamise vastu. Veebruaris saab tema ametiaeg otsa ning ei ole just kuigi tõenäoline, et Donald Trump seda pikendaks.

Globaliseerumise kaitseks kõneledes tõi Draghi välja, et üleilmne rahandus oleks õiglane ja turvaline. «Oleme just hiljuti näinud, mis võib juhtuda, kui avatud finantsturud on reguleerimata,» viitas ta 2008. aasta kriisile ning lisas, et kui regulatsioonid ümber tehakse, ei ole me eelmise kümnendi kriisist mitte midagi õppinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles