Jüri Mõisa osalusega firma otsiti läbi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Mõis.
Jüri Mõis. Foto: Priit Simson

Ettevõtja Jüri Mõisa osalusega firmas OÜ Letofin Trading korraldati maksu- ja tolliameti ametnike poolt sel nädalal läbiotsimine.


«Teisipäeva hommikul otsisid maksupolitsei ja  K-Komando  minu kui  Letofin Tradingu nõukogu liikme  töökohta läbi.  

Hiljem otsiti läbi ka teisi töökohti ja  2  juhatuse liiget arreteeriti.  Esitati kahtlustus maksudeklaratsioonis valeandmete  esitamises toiduõli ostutehingus.

Kaup saabus Eestisse laevaga   ja on vahetanud arvatavasti teel omanikku, mis on rahvusvahelises toorainetranspordis tavaline. MTA  käsitluse järgi oli  Letofin Tradingu ostutehing seetõttu fiktiivne ja põhjustas riigile 2 miljoni euro suuruse kahju.

Tehing oli tegelik ja ei oska praegu rohkem kommenteerida, kahtlustus tekitab nõutust,» teatas Mõis.

«Võib-olla on mulle teadmata asjaolusid, aga maksupolitsei käitumine antud situatsioonis oli täiesti ebaproportsionaalne meie 15 töötajaga 18 aastat turul tegutsenud laitmatu reputatsiooniga  kollektiivi suhtes.»

Samas soovis ta vabandada töörütmi häiritusest tulenevate  võimalike ebamugavuste  pärast Letofin Tradingu klientide ja koostööpartnerite  ees.

Politsei- ja piirivalveametist täpsustati, et K-komando siiski läbiotsimisega seotud polnud ning tegu oli ameti kiirreageerijatega.

Maksu- ja tolliamet Mõisa firma läbiotsimist kommenteerida ei soovinud.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles