Tallegg ostab noorlindude hukkamiseks uue seadeldise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tibud.
Tibud. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Talleggi haudejaam ostab elujõuetute noorlindude hukkamise töökindluse tagamiseks uue liini, seni lindude hukkamiseks kasutatud seadeldis läbib hooldusremondi ning jääb kasutusele varuseadmena.

«Tahame saavutada maksimaalse kindluse eriolukordadeks, mistõttu otsustasime investeerida uude seadmesse, jättes käigusoleva seadme varuks,» ütles HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere pressiteates.

Ühtlasi tellib ettevõte loomade heaolu auditi sõltumatult väliseksperdilt, kellel on haudejaamade protsesside hindamise ja parandamisega laialdased kogemused.

«Meie eesmärk on, et meie farmides elavaid loomi ja linde koheldaks hästi, ning tahame eos hoida ära igasugused kõrvalekalded standarditest,» kinnitas Mere.

Tema sõnul tegeleb ettevõte hetkel juhendmaterjalide ja protsesside ülevaatamise ning analüüsimisega, et tagada loomade heaolu puudutavate reeglite järgimine. Lisaks viiakse läbi töötajate täiendavad koolitused, et kõik töötajad mõistaksid juhendmaterjale ja oskaksid nende põhjal oma igapäevatööd korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles