Töötajad asutasid tööandja ärisaladust ära kasutades konkureeriva firma

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm lillekasvatusega tegeleva ettevõtte töötajat asutasid töö kõrvalt salafirma.
Kolm lillekasvatusega tegeleva ettevõtte töötajat asutasid töö kõrvalt salafirma. Foto: Panther Media/Scanpix

Kolm lillekasvatusega tegeleva firma Horticom töötajat ajasid pea aasta otsa äri hoopis enda huvides, et asutada konkureeriv firma.

Kuna ettevõtte kolme praeguseks endise töötaja süü pole kindlat tõestust leidnud, jäägu nende nimed siinkohal nimetamata, vahendab Äripäev

Nimelt tuvastas firma suvel lõppenud sisejuurdlus, et enam kui aasta aega olid kolm haldurit - kes tegid oma tööd väga hästi ja olid klientide poolt hinnatud -, olnud ettevõtte ärihuvide asemel väljas hoopis omakasu peal.

Nad pidasid töö ajal ning Horticomi ärisaladust ja isegi firma töövahendeid ära kasutades salajasi läbirääkimisi firma hankijaga eesmärgiga meelitada nad Horticomi juurest ära nende firmasse.

Horticomi tegevjuht Kõrm rääkis, et ebaausast tegevusest saadi teada koostööpartnerite ja klientide kaudu - kuulduste tõttu lükati käima sisejuurdlus, mille tulemusena jõudiski firma järeldusele, et peetud on salajasi paralleelkõnelusi koostööpartnerite enda firmasse haaramiseks.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles