Palts sattus pärast kohtukaotust patiseisu (23)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investoritele mõeldud presentatsioon annab aimu, kuidas hakkaks maalilises Balaklavas asuv mereäärne maatükk luksuskuurordi rajamise korral välja nägema.
Investoritele mõeldud presentatsioon annab aimu, kuidas hakkaks maalilises Balaklavas asuv mereäärne maatükk luksuskuurordi rajamise korral välja nägema. Foto: Repro

Endine Tallinna linnapea, ärimees Tõnis Palts (IRL) kaotas Krimmis teises kohtuastmes Venemaa kaitseministeeriumile kõik rajatised talle kuuluval suurepärasel rannaäärsel krundil, kuhu ta oli kavatsenud ehitada luksusliku kuurordi.

Pärast 19. juulil tehtud kohtuotsust on patiseis: eestlase firmale Kaskad Investments kuulub endiselt kuulsa Krimmi sõjasadama Sevastopoli lähedal Balaklavas ligi 20-hektariline maatükk, aga kõik sellel asuva endise sõjaväelinnaku hoonete varemed kuuluvad kohtu otsusega nüüd juba kuu aega Venemaa kaitseministeeriumile. See tähendab, et kumbki pool ei saa seal tegelikult midagi ehitada ega ka oma vara müüa.

«Venemaa kõrgemad ametnikud käituvad nii rumalalt, et Krimmi osas polekski vaja lääne sanktsioone. Näiteks teeb [Venemaa presidendi Vladimir] Putini endine eriesindaja, korrumpeerunud [viitseadmiral Oleg] Belaventsev kõik, et keegi ei investeeriks Krimmi, mõjutades kohtuid,» kommenteeris Palts Postimehele oma Krimmi-äri hetkeseisu.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles