McDonalds sulgeb Indias 169 restorani

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonalds Indias.
McDonalds Indias. Foto: Altaf Qadri/AP

McDonalds on lõpetanud frantsiisi lepingud 169 restoraniga üle kogu Põhja- ja Ida-India osa. Sulgemise põhjuseks on väidetavalt kohaliku partneri lepingu rikkumine.

«Situatsioon kestis peaaegu kaks aastat, selle vältel McDonalds India andis partnerile võimaluse restoraniharusid turgutada, kuid päästeplaan ebaõnnestus,» sõnas McDonalds Aasia kõneisik Barry Sum CNN Moneyle.

Partner Connaught Plaza Restaurants Limited esindja ütles, et McDonaldsite sulgemise käsk on «põlglik» ja «rõhuv» ning neil on plaanis McDonalsi otsuse vastu kohtusse minna.

«Ma olin šokis,» kirjeldas CPRL tegevjuht Vikram Bakshi CNN’ile, aga kinnitas, et jätkavad võitlemist.

McDonaldsil on umbes 400 restorani üle 65 India linna. Riigi lõuna ja lääne restoranid on juhitud erinevate partnerite poolt, seega kõiki restorane plaanis sulgeda pole.

Vähemalt 40 restorani, mida juhtis CPRL, sulgeti New Delhis juba juunis, sest ei uuendatud tegutsemisluba. Hetkel on need restoranid jätkuvalt suletud.

Bakshi sõnul andis McDonalds käsu sulgeda kõik ülejäänud restoranid 15 päeva jooksul. Selline otsus jätab umbes 6500 inimest tööta.

Ülemaailmne kiirtoidugigant sõnas, et nad otsivad juba aktiivselt uut partnerit, et restoranid saaks võimalikult kiirelt oma tööga jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles