Mobiilimüük kasvab Eestis mühinal

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefonid
Nutitelefonid Foto: Tairo Lutter / Postimees

Turu-uuringufirma GfK Retail & Technology andmetel müüdi Eestis juulis 9,4 miljoni euro eest 33 600 uut mobiiltelefoni, mis on aasta kõrgeim tulemus.

Tele2 müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema sõnul on analüütikud optimistlikud ja ootavad Eestis nii teises kvartalis kui pikemas perspektiivis tugevat majanduskasvu, teatas ettevõte.

«Eestlased julgevad järjest enam osta nii suuremaid asju nagu elukoht või sõiduvahend, mille müük on tugevas tõusujoones, samuti kulutatakse rohkem igapäevastele asjadele. Näiteks tegi mobiilimüük kolmandat kuud järjest uue rekordi ning kasvas ka mullu sama ajaga võrreldes,» ütles Seema.

Juulis Eesti jaeturul müüdud mobiilidest olid GfK statistika järgi 27 600 nuti- ja 6000 nuputelefonid. Seema sõnul on huvitava trendina kasvanud nuputelefonide müük, mida on osaliselt mõjutanud Nokia tagasitulek.

GFK jaeturu uuringu kohaselt oli nutitelefoni keskmine ostuhind juulis 332 eurot, mis on 6,4 protsenti kõrgem kui aasta tagasi samal perioodil. «Kuna Samsung, Apple ja Sony tulevad lähiajal välja oma uute tippmudelitega, siis kasvab keskmine hind tõenäoliselt ka järgmistel kuudel,» lisas Seema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles