Video: Vaata, mida kujutab endast maailma kõige haruldasem Jaguar

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalavahetusel toimunud Pebble Beach Concours d'Elegance autonäitusel esitleti 1954. aastast pärinevat restaureeritud Pininfarina kerega Jaguar XK120 SE mudelit, mida loetakse maailma kõige haruldasemaks Jaguaris. 

Vanade autode restaureerimisega tegeleva ettevõtte Classic Motor Cars (CMC) spetsialistidel kulus auto taastamiseks väidetavalt aega 6725 tundi, mille käigus tuli suur osa masinast täiesti uuesti üles ehitada. 

Haruldase Jaguari esimene omanik oli 1954. aastal New-Yorgi luksusautode ärimees Max Hoffman, kes importis 50-ndatel Euroopast autosid. Usutavasti motiveeris just tema Pininfarinat looma oma nägemusega XK. Sõidukit tuvustati 1955. aasta Geneva autonäitusel.

«Nimetatud auto ajaloost on tegelikult üpris vähe teada, kuid me oleme kindlad, et tegu on ainsa Pinifarina poolt loodud XK120 mudeliga, mis teeb sellest kõige haruldasema olemasoleva Jaguari,» ütles CMC juht David Barzilay.

«Mitmeid originaaljuppe oli võimatu leida, seega tuli osad detailid fotode järgi täiesti uuesti luua. Me skaneerisime näiteks auto esi- ja taguotsa ning 3D printisime uued tuled. Ka mitmed teised puudu olevad jupid tuli 3D printida. Puudu oleva tagaakna tegime ka skaneerimise teel,» selgitas Barzilay.

Pinfarina 1954 Jaguar XK120 SE-d lükkab edasi 3,2-liitrine mootor, millel on 180 hobujõudu.

Allikas: Carscoops

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles