Riigi kuue kuu kulutused olid tasakaalus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eluasemelaenude maht oli 180,7 miljonit eurot, mis on rohkem kui kunagi varem.
Eluasemelaenude maht oli 180,7 miljonit eurot, mis on rohkem kui kunagi varem. Foto: West Coast Surfer/picture alliance / moodboard

Eesti riigieelarve esimese kuue kuu tulud ja kulud olid mõlemad 4,33 miljardit eurot. Tulud kasvasid aasta varasemaga võrreldes 8,8 protsenti ning kulud 6 protsenti.

Investeeringuteks suunati kuue kuuga 162,3 miljonit eurot, sealhulgas investeerisid riigiasutused ise 136,5 miljonit eurot ja investeeringutoetusi anti 25,8 miljoni euro ulatuses. Riigiasutuste investeeringute kogumaht kasvas aastaga 38,3 protsenti.

Investeeringute aastaks planeeritud eelarvest on kasutatud 41 protsenti, tänavuse aasta eelarvesse on riigiasutuste investeeringuid planeeritud 332,7 miljonit eurot, teatas rahandusministeerium.

Kuludest vähenesid ainsana finantskulud. Kõik teised kululiigid, nagu antud toetused, tööjõu- ja majandamiskulud, muud kulud ning investeeringud seevastu kasvasid võrreldes eelmise aastaga.

Suurenesid kulud vanaduspensionidele 5,5 protsenti ehk 37,2 miljonit eurot. Lisaks kasvasid peretoetused 6,8 protsenti ehk 13,5 miljoni euro võrra, millest 11 miljonit eurot moodustas vanemahüvitise kasv. Samuti on kasvanud puuetega inimeste ja nende hooldajate toetus 1,3 miljoni euro võrra.

Alates juulist on oodata toetuste mahu järsku kasvu, kui sotsiaalkindlustusamet hakkab maksma kolme- ja enamalapselistele peredele lasterikka pere toetust lisaks olemasolevatele peretoetustele.

2017. aasta eelarves on planeeritud tulude maht koos edasiantavate tuludega 9,48 miljardit eurot ning kulude ja investeeringute maht koos eelmisest aastast esimeses etapis ülekantud vahenditega 9,86 miljardit eurot. Kuue kuuga on tulude aastaks kavandatud eelarvest täidetud 45,6 protsenti ja kulude eelarvest koos investeeringutega 43,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles