Miks banaanid on Eesti poodides praegu eriti odavad?

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Banaanid Kaubamajas.
Banaanid Kaubamajas. Foto: PM Tarbija

Nii mõnigi pood müüb praegu banaane kaks korda soodsama hinnaga kui muidu.

Poodides jääb silma banaani erakordselt odav hind. Maxima poes on banaani kilohind 0,62 eurot, Kaubamajas saab kilo banaane kätte lausa 0,29 euroga, Coop poodides müüakse banaane 0,65 eurot kilo.

«Banaani hind on tavapärasest madalamal püsinud juba juulikuu algusest ning põhjuseks on banaani ülepakkumine banaani turul,» selgitas Coop EEsti Keskühistu kommunikatsioonijuht Martin Miido. «Tõenäoliselt püsib taoline hind veel mõned nädalad ning seejärel see normaliseerub taas.»

Ka puu- ja köögiviljade hulgimüüja Karlskroona OÜ müügi- ja ostuspetsialisti Ove Trofimovi sõnul on banaanihind langenud. «Banaanihind on tõesti langenud, isegi ütleks, et euroaja madalaimale tasemele,» sõnas ta ja lisas, et hetkel ületab pakkumine Euroopas oluliselt nõudlust ja sellest tulenevalt ongi ka neil võimalus müüa banaane niivõrd soodsa hinnaga.

Kaubamaja ülimalt odava banaanihinna taga on koolilastele mõeldud kampaania. «Tegu on kolmepäevase pakkumisega (30.08-01.09) kooli alguse puhul,» sõnas Kaubamaja kommunikatsioonispetsialist Anna Ansmitt. «Banaan on väga kasulik ning soovisime kliente meeldivalt üllatada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles