Esoteerikud teenivad kuuekohalist kasumit (4)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pendlimees.
Pendlimees. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

ERR kaardistas enam kui poolsada eneseabikoolituste või esoteerikakaupade müügiga tegelevat ettevõtet, kellest enam kui kolmandik teenib väga ilusat kasumit. 

Kõige enam puhaskasumit teenis 2016. aastal neli aastat tegutsenud ja jooga- ning nn teadliku muutuse kunsti õpetaja Ingvar Villidole kuuluv Human OÜ, mille kasum kasvas tervelt viis korda ning küündis 226 013 euroni, kirjutab ERR.

Ettevõttel, mis pakub 290–490 euro eest nn teadliku muutuse kunsti kursuseid, pole alati nõnda hästi läinud – veel 2014. aastal oli ettevõte oma tegevusega selgelt 3848 euroga miinuses.

Noorematest tegijatest turul on kuuekohalisi numbreid teinud ka Kuressaares ja Tallinnas tegutsev esoteerikabutiik Must Kass OÜ, mis on oma kolme tegevusaasta jooksul kasumit hüppeliselt kasvatanud. Nii teenis firma mullu juba 171 450 eurot puhaskasumit.

Tartu ülikooli tarbimissotsioloog Margit Keller ütles, et kuivõrd tänapäevane elu on nii kiirendatud ja pingeline, loob see soodsa pinnase igasuguste tasakaalu ja õnne pakkuvate teenuste jaoks, sest kaasaegne tarbimiskultuur annab vähemalt teoreetiliselt võimaluse kommertsialiseerida mida iganes, ka õnne ja tervist.

Kui palju esoteerika ja eneseabiga tegelevad ettevõtted mullu teenisid, loe põhjalikumalt uudisteportaalist ERR

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles