Eesti suurima ekspordiäri hääbumine

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maja Suslin/TT/TT NEWS AGENCY

Mobiilsideseadmete eksport on seitse kuud järjest vähenenud ning selle põhisüüdlane on meie kunagine ekspordimootor Ericsson.

Meie ekspordi lipulaev, elektroonikatootja Ericsson Eesti annab pea 70 protsenti sektori käibest. Ettevõtte aastane müügitulu on üle 1,2 miljardi euro ning see annab tööd pooleteisele tuhandele eestimaalasele. Rootsi suurkontserni käes oli pea kümnendik Eesti juunikuu ekspordist. Kuid veel aasta-kaks tagasi oli see viimane arv üle 14 protsendi, kirjutab Äripäev

Kui gigant on viimastel aastatel tempot aeglustanud, siis vastukaaluks pakuvad tõusu väiksemad sektorid: esimesel poolaastal kasvas teiste kaubagruppide käive kahe aasta võrdluses pea kümnendiku võrra. «See kompenseerib suuresti mobiilisideseadmete ekspordi tugeva languse,» kommenteeris Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles