Töölepingu seadus läheb muutmisele

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingujuht Harri Taliga sai oma tahtmise - töölepinguseadust hakatakse muutma.
Ametiühingujuht Harri Taliga sai oma tahtmise - töölepinguseadust hakatakse muutma. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Riigi, ametiühingute ja tööandjate läbirääkimised töölepingu seaduse muutmiseks algavad aprilli lõpus.


Ametiühingute keskliidu esimees Harri Taliga ja sotsiaalminister Hanno Pevkur tõdesid tänasel kohtumisel, et töölepingu seadus vajab mitmes küsimuses täpsustamist. Esimene kolmepoolne kohtumine selles küsimuses leiab aset 29. aprillil, teatas ametiühingute keskliit.

Taliga väitel andis minister kohtumisel mõista, et suur osa ametiühingute esitatud muudatusettepanekutest on igati mõistlikud ning jõuavad tõenäoliselt peagi ka töölepingu seadusesse.

Sotsiaalminister Hanno Pevkurile jäi tänasest kohtumisest ametiühingujuhiga siiski natuke teistsugune mulje. «Ma ei andnud Taligale kohtumisel mõista, et suur osa ettepanekutest jõuab seadusesse,» kinnitas minister. «Oli juttu sellest, et ettepanekud saab jagada kaheks. Osad, mis pigem tehnilist ja täpsustavat laadi – näiteks töö tegemise koha mõiste täpsustamine. Osad aga väga põhimõtteliselt seadust muutvad, mis osas on eelkõige vajalik kokkuleppele jõuda tööandjate ning ametiühingute vahel.»

«Mis puudutab järgmise nädala kohtumist, siis ei ole tegemist mitte kolmepoolsete läbirääkimistega, vaid lihtsalt ametiühingute keskliidu kirja arutamisega, kuhu on juurde palutud ka teised tööturu osapooled,» lisas Pevkur.

Ametiühingud esitasid aprilli alguses sotsiaalministeeriumile ja tööandjate keskliidule 25 ettepanekut 2009. aastal suvel jõustunud töölepingu seaduse ja teiste tööõigusaktide muutmiseks, et suurendada töötajate kaitset töösuhetes ning motiveerida tööandjaid seaduskuulekamalt käituma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles