Tootjahinnad jäid septembris samale tasemele

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ove Maidla

Tööstustoodangu tootjahinnad septembris võrreldes augustiga ei muutunud, kuid võrreldes eelmise aasta sama kuuga kasvasid 6,3 protsenti, teatab statistikaamet.


Tootjahinnaindeksit mõjutas septembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus ehitusmaterjalide tootmises ning kemikaalide ja keemiatoodete tootmises, samuti hindade langus toiduainete ning kummi- ja plasttoodete tootmises.

Eelmise aasta septembriga võrreldes tõusid hinnad enim energeetikas.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli augustiga võrreldes 0,1 protsenti ja eelmise aasta septembriga võrreldes 3 protsenti.

Ekspordihinnaindeksit mõjutas septembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus turbatootmises, täppisinstrumentide, masinate ja seadmete ning keemiatoodete tootmises, samuti hindade langus toiduainete ning kummi- ja plasttoodete tootmises.

Impordihinnaindeksi muutus oli septembris eelneva kuuga võrreldes 0,3 protsenti ja võrreldes eelmise aasta septembriga 8,6 protsenti.

Impordi hindu mõjutas septembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam rõivaste ja jalatsite, paberi ning elektrimasinate ja aparaatide hinnatõus, samuti põllumajandussaaduste, mineraalsete kütuste ja metalli hindade langus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles