Eestis stardib ainulaadne loometööstuse idufirmade kiirendi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Logo EASi hoone seinal.
Logo EASi hoone seinal. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pimedate Ööde filmifestivali ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse toetusel hakkab Tallinnas tegutsema uus loometööstuse ja idufirmade kiirendi Storytek, mille eesmärk on ulatada abikäsi neile, kes soovivad ühendada loovideed moodsa digitaalse tehnoloogia ja uute platvormidega.

Sellise kiirendi tegutsemise tulemusena võiks tuule tiibadesse saada ja rahvusvahelisele areenile jõuda ettevõtted, mis tegelevad digitaalse meelelahutuse, intellektuaalomandi ja tehnoloogiaarendusega ning nende ristumiskohtades asetsevate tulevikuvaldkondadega, nagu liit- ja virtuaalreaalsus, e-sport, andme- ning algoritmiarendus ning uued meelelahutusvormid, kirjutatakse teates.

Spetsiaalselt audiovisuaalse tööstuse ning valdkonnaga seotud tehnoloogia arendamisele keskenduvat kiirendit pole Eestis varem tegutsenud.

Toetust võivad taotleda kõik, kellel on välja pakkuda suure potentsiaaliga meediatehnoloogia või intellektuaalomandi prototüüp. Kümnenädalase mentorlusprogrammi raames hinnatakse projekte süvitsi ja nõustatakse neid tänapäevaste ärimudelite, brändingu ning tootearenduse vallas.

Esimese kiirendiperioodi mentorite seas on tunnustatud eksperte kogu maailmast: digitaalse äriarenduse spetsialist Laura Anne Edwards (TED Resident, Google Labs, NASA; USA), produtsent ja müügi ning intellektuaalomandi ekspert Michael Favelle (Odin’s Eye Entertainment; Austraalia), multiplatvorm-produtsent ja Oscari-galat produtseerinud John Heinsen (Bunnygraph Entertainment; USA) jpt. Storyteki õiguspartneriks on Price Waterhouse Coopers Baltics, kes viib läbi osalejate õigus- ja intellektuaalomandi alast koolitust ja nõustamist.

Storyteki tegevjuhi Sten Saluveeri sõnul pakub kiirendi unikaalset koostööplatvormi tehnoloogia- ja loomevaldkondade vahel. «Me tahame, et osalevad tehnoloogiaettevõtted lahkuksid meilt praktiliste tööriistadega, mis aitavad neil kasvada ja juhtida oma ettevõtteid globaalses mõõtmes, kiirendades teekonda reaalsete äriliste tulemusteni.»

Storytek kasvas välja eelmisel aastal PÖFFi ajal toimunud audiovisuaalvaldkonna innovatsioonile pühendatud konverentsist Storytek Forum.

Storyteki toetajad on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Pimedate Ööde filmifestival, erainvestorid ja sponsorid.

Kandideerimine esimesse kiirendiprogrammi on alanud. Kandideerimise tähtaeg on 31. august, programm algab 25. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles