EVR Cargo nõukogu andis vaguniäri teisele etapile rohelise tule (2)

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline logistikaettevõte AS EVR Cargo.
Rahvusvaheline logistikaettevõte AS EVR Cargo. Foto: Erik Prozes / Postimees

Täna toimunud EVR Cargo koosolekul andis äriühingu nõukogu rohelise tule äriprojekti teisele osale. Ainsaks tingimuseks jäi, et äriprojektiga minnakse edasi siis, kui riik sellega nõus on.

Ettevõtte nõukogu esimees Neeme Jõgi ütles, et ilma riigi nõusolekuta teise etapiga edasi minna ei saa. «Kuna ta väljub oma igapäeva majandustegevusest ja kehtestatud normatiividest, siis otsustasime küsida aktsionärilt nõusolekut,» ütles esimees. EVR Cargo aktsiad kuuluvad 100 protsendi ulatuses Eesti riigile.

Jõgi, kes ise on plaani suhtes varem kriitiline olnud, seekord nõustus juhatusega, sest leidis, et tal polnud põhjust ega vajadust eriarvamusele jääda. «Ma märkisin ka seekord ära, et minu hinnangul on riskid tavatust kõrgemad, aga kui aktsionär tahab neid riske võtta siis ettevõte peab tegema endast kõik võimaliku, et need riskid kunagi ei realiseeruks ning et tulemus oleks hea,» ütles esimees.

Nõukogu allkirjastas täna oma paberid, kuid seda kui kiiresti riigi poolset otsust oodata on ei osanud ta öelda.

Postimees on varem kirjutanud riigile kuuluva raudtee-veofirma EVR Cargo ambitsioonikast äriprojektist: võtta laenu, tellida Venemaa tehastest 35 miljoni euro eest vaguneid ja hakata sealset vagunipõuda ära kasutades neid suurfirmadele välja rentima.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles