Baltika emiteerib täiendavalt 3,15 miljonit aktsiat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika nelja brändi hooaja avamise moeshow neljapäeval, 2. septembril 2010 Baltika Kvartali Moelaval
Baltika nelja brändi hooaja avamise moeshow neljapäeval, 2. septembril 2010 Baltika Kvartali Moelaval Foto: Jelena Rudi

Rõivafirma AS Baltika 11. mail toimuval aktsionäride üldkoosolekul on päevakorras emiteerida 3,15 miljonit nimelist lihtaktsiat nimiväärtusega 0,70 eurot, misjärel ettevõtte aktsiakapital suureneb 2,2 miljoni euro võrra.


Emissiooni tulemusena on ettevõtte aktsiakapitali suuruseks 24 251 395 eurot.

Üldkoosoleku kutsest selgub, et ühe aktsia väljalaskehind on üks euro. Ülekursi suurus on 0,30 eurot iga aktsia kohta.

Aktsiakapitali suurendamisel pakub ettevõte uusi aktsiaid olemasolevatele aktsionäridele ning uutele investoritele, kusjuures olemasolevatel aktsionäridel on eesõigus märkida uusi aktsiaid võrdeliselt oma aktsiate nimiväärtuse summaga. Eesõigust omavate aktsionäride ring määratakse kindlaks 25. mai seisuga.

Uute aktsiate märkimise eesõiguse teostamiseks on vajalik iga uue aktsia märkimiseks omada kümme märkimise eesõigust. Aktsiate märkmise eesõigus toimub selle aasta 7. juunist kuni 22. juunini. Aktsiate eest tuleb tasuda rahalise sissemaksega hiljemalt 28. juuniks.

Ühtlasi on koosoleku päevakorras Baltika mulluse majandusaasta aruande kinnitamine, eelisaktsiate tühistamine ja asendamine lihtaktsiatega ning põhikirja muutmine eesmärgiga viia läbi aktsiate ja aktsiakapitali nimiväärtuse kroonidest eurodesse ümberarvestamine.

Kavas on ka aktsiakapitali ja aktsiate nimiväärtuse ümberarvestamine eurodesse ning seltsi aktsiakapitali omakapitali arvel suurendamine ilma sissemakseid tegemata fondiemissiooni teel 1 917 517 euro ja 16 sendi võrra.

Samaaegselt suurendatakse aktsiate nimiväärtust 0,06 euro võrra iga aktsia kohta, misjärel on ettevõte aktsia uueks nimiväärtuseks 0,70 eurot.

Ettevõtte audiitoriks kinnitatakse koosolekul AS PricewaterhouseCoopers.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles