Axinom saab EAS-ilt turunduseks pool miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EAS'i logo.
EAS'i logo. Foto: EAS

Meelelahutustarkvara arendamisettevõte Axinom Eesti OÜ saab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) 500 000 eurot toetust tootekeskse äritegevuse arendamiseks, tootearenduseks ja rahvusvaheliseks turunduseks.

«Eelnevalt pakkusime klientidele valmislahendusi projektipõhiselt, nüüd aga valmistoodetega tootepõhiselt. Siin teemega EAS-iga koostööd, kus nemad aitavad meie tooteid paremini turustada,» ütles Axinom Eesti OÜ tegevjuht Oleg Knut BNS-ile.

Kokku on EAS-ilt toetust saanud projekti maht 1,4 miljonit eurot, millest kolmandik ehk 500 000 eurot tuleb sihtasutuselt. Ligi 70 protsenti projekti mahust on Knuti sõnul tootearendus ning ülejäänu rahvusvahelisel turul turustamine, millele EAS-i toetus valdavalt suunatud on.

Ettevõte on Knuti sõnul arendamas nelja erinevat toodet nii lennunduse, maismaatranspordi, laevanduse ja üldise internetipõhise videoplatvormi valdkonnas.

Tänavuseks plaanib ettevõte 4 miljoni euro suurust kogukäivet ning tegevjuhi hinnangul tahab ettevõte kasvada jätkuvalt üle 10 protsendi aastas. «Oleme 2001. aastal asutatud ettevõte, nii et startupiks meid pidada ei saa. Tahame kasvada orgaaniliselt nagu ka siiamaani,» lisas Knut.

Ettevõttes töötab kokku 100 inimest, kellest enamus on Tallinna, Tartu ja Saksamaa peakontorites ning samuti on ettevõttel esindused Prantsusmaal ja USA-s.

Toetus tuleb Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondi (ERDF) vahenditest, EAS-i ettevõtte arenguprogrammi meetmest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles