Olerexi jõuline laienemine sai tagasilöögi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerexi tankla.
Olerexi tankla. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Juuli alguses teatas jõuliselt kasvanud kütusefirma Olerex, et kavatseb üles osta Favora tanklaketi. Konkurentsiamet aga tehingut esimese hooga heaks ei kiitnud ja soovib lisaaega. 

Konkurentsiamet alustas lisamenetlust, et täiendavalt kontrollida ega koondumine ei tekita konkurentidele juriidilisi või muid sisenemistõkkeid kaubaturule. Olerexile oleks Favora neelamine juba kolmanda tanklaketi ostmine viimase aasta jooksul. 

Olerexi emafirma Aqua Marina AS ja AS Johnny sõlmisid seitsme Favora tankla ostu-müügi lepingu 19. juunil, mille kohaselt omandab Aqua Marina Favora tanklad, sest Johnny soovib kütuse jaemüügiturult lahkuda.

Olerexi üks omanik Antti Moppel ütles toona Postimehele, et Favora ost on üks osa strateegiast viia Olerex Eesti kütuseturu liidripositsioonile. Lisaks on Favora tema sõnul üks neist kettidest, mis on Olerexi jaoks strateegiliselt vajalik.

Favora tanklad asuvad Tallinnas, Tartus, Viljandis, Võrus, Võru Kosel, Põlvas ja Rõuges.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles