Popov: Venemaa transiidis ei ole põhjust läbimurret oodata (1)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transiidikeskuse juht Vladimir Popov Muuga sadamas uue laadimisseadme taustal, mis võimaldab ööpäevas kuni 10 000 tonnini vilja või pelleteid.
Transiidikeskuse juht Vladimir Popov Muuga sadamas uue laadimisseadme taustal, mis võimaldab ööpäevas kuni 10 000 tonnini vilja või pelleteid. Foto: Mihkel Maripuu

Transiidikeskuse vastne juht Vladimir Popov kavatseb tuua Rail Balticu kaubajaama Muuga sadamas oma ettevõtte kai peale ja hakata käitlema Hiinast Volvo tehasesse saadetavaid autode koostisosi.

-Kuidas näete transiidiäri arenguvõimalusi? Kõrvaltvaatajale paistavad üksnes probleemid: lääne ja Venemaa sanktsioonipoliitika ning Eestile kehtestatud Venemaa raudteevedude embargo.

Iga suur äri on Venemaal politiseeritud. Tõepoolest kehtib poliitika, et ühelegi ettevõttele ei anta Venemaa Raudtee poolt Eestisse suunduvaid või sealt lähtuvaid raudteeplaane. Raudteevedude piiramine puudutab ennekõike suuremahulist vedelkaupade vedu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles