Kui piir on käes: need seitse äriliidrit on Trumpi maha jätnud

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Kenneth Frazier.
Donald Trump ja Kenneth Frazier. Foto: SAUL LOEB/AFP

Mitmed suurfirmade juhid, kes veel veidi aega tagasi kuulusid USA presidendi Donald Trumpi toetajate hulka, on praeguseks temast eemaldunud, kirjutab BusinessInsider.

Ettevõtete juhid taanduvad Trumpi poolehoidjate hulgast tema erinevate karmide sõnavõttude pärast, olgu tegu immigratsioonipoliitika, keskkonnaküsimuste või rassiliste eelarvamustega.

Ravimihiiglase Merck juhatuse esimees Kenneth Frazier on üks viimaseid, kes on Trumpile selja keeranud. Frazier lahkus eile presidendi tööstusnõukogust seoses Trumpi vastuolulise reaktsiooniga Charlottesvilles toimunud uusnatside meeleavaldusele. Frazier oli selle nõukogu ainus mustanahaline liige.

Facebooki tegevjuht Sheryl Sandberg pole suur Trumpi armastaja küll kunagi olnud, kuid osales siiski Silicon Valley firmajuhtide kohtumisel Trumpiga detsembris. Juba jaanuaris aga kritiseeris ta Facebookis Trumpi reisikeeldu moslemiriikide kodanikele.

Spordirõivaste tootja Under Armour juht Kevin Plank rõõmustas veel talvel Trumpi presidendiks valimise üle, mis pahandas isegi Under Armouri lepingulisi sportlasi. Veidi hiljem ostis Plank Baltimore Sunis terve lehekülje reklaami, et selgitada oma senise poolehoiu tagamaid ja mõista Trumpi reisikeeld hukka.

Uberi asutaja ja endine juht Travis Kalanick kuulus samuti ühte Trumpi nõukogudest, mis pahandas paljusid Uberi töötajaid. Ent ka siin tegi reisikeeld oma töö ja Kalanick lahkus nõukogust veebruaris.

Tesla asutaja ja juht Elon Musk kuulus Trumpi majanduslike nõuandjate hulka. Muski jaoks oli Trumpile selja keeramise põhjuseks tema suhtumine kliimakokkulepetesse, mida Musk pidas ülimalt oluliseks.

Sama tee ootas ees ka Disney juhti Bob Igerit, kes lahkus Trumpi juures samuti Pariisi kliimaleppest loobumise tõttu.

PayPali kaasasutaja Peter Thiel oli kunagi Trumpi veendunud pooldaja, kuid nüüd on märke, et ta hakkab oma meelt muutma. Väidetavalt on ta oma sõpradele öelnud, et on 50-protsendiline võimalus, et see kõik lõpeb katastroofiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles