Theresa Mayl pole õrna aimu kui palju aega ja raha Brexit vajab

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Theresa May.
Theresa May. Foto: Julien Warnand/AP

Briti valitsusel puudub täpne info kui palju riigiametnike ja raha on eksklusiivselt pühendatud Brexitile.

15 Suurbritannia 20. valitsuse osakonnast ei tea, või ei olnud valmis avalikustama, kui palju nende ametnikest töötab aktiivselt UK lahkumise kallal Euroopa liidust, selgus parlamendile esitatud küsimustes. Theresa May büroo vastas, et võimatu on anda täpset numbrit ajale ja rahale, mis kulub liidust lahkumiseks, vahendas Huffingtonpost.

Teade tuleb koos kartusega, et suur osa avalikest ressurssidest kulutatakse järgmise kahe aasta jooksul liidust lahkumiseks.

Hywel Williams, Walesi erakonna pressiesindaja ja parlamendiliige ütles, et valitsus ei ole valmis ees ootavate seadusandlike ja administratiivsete ülesannete jaoks. «Hämmastav on, et valitsuse osakonnad, kelle ülesandeks on ühe kõige suurema ja väljakutsuvama muutuse rakendamine Suurbritannia ajaloos, ei tea kui palju inimesi tegelikult selle kallal töötab» sõnas Williams.

Haridusministeerium, kaitseministeerium, riigiprokuratuur, Põhja-Iirimaa esindus ja võrdõiguslikkuse büroo on need viis esindust, kes on avalikustanud kui suur hulk nende personalist tegeleb igapäevaselt Brexitiga.

«May valitsus on keerises, sest puudub plaan Euroopa Liidust lahkumiseks. Riigi ametnikkond on jäetud puuduliku plaani tõttu kreeni ja peaminister istub teadmatuses,» sõnas Williams.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles