Raskustes põhjakorealased kratsivad kukalt: kuidas on riigil raha raketikatsetuste jaoks? (7)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea uudisteprogramm
Põhja-Korea uudisteprogramm Foto: SCANPIX

Põhja-Korea riigimeedia tähistab kahe raketikatsetuse õnnestumist, samal ajal kui tavakodanikud on isekeskis hämmeldunud. Kuidas saab riik raketikatsetusi lubada, kui toitu on vaid jao pärast?

Lõuna-Korea pealinnas Seoulis tegutsev DailyNK uudisteportaal kinnitab, et ka põhjakorealased on hakanud oma juhi otsustes kahtlema.

«Pärast uudiseid, et riik on juuli jooksul teinud kaks raketikatesetus on kohalikud muutunud kriitiliseks. Kuskohast tuleb selle jaoks raha?» vahendab the Telegraph.

Inimesed on üha enam Kim Jong-uni režiimis pettunud, kuna see kulutab rohkem raha raketikatsetustele kui nende elujärje parandamisele. Kõik teavad, et igale raketikatsetusele järgnevad uued sanktsioonid, mis suurendavad riigi mahajäämust veelgi.

«Tavaliste inimeste jaoks ei ole siin midagi tähistada,» kinnitas Daily NK kohalik allikas.

«Alguses olid elanikud uhked, et nende riik USAle vastu seisab, nüüd on aga USA-vastased meeleolud nõrgenemas ning riigijuhtide populaarsus madalseisus,» lisas ta.  

«Inimesed nälgivad ning tänavatel on kodutud orvud, seega on mõistetav, et keegi väga raketikatsetuste üle ei rõõmusta,» lisas teine kohalik allikas. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles