Baltimaad otsustavad ühise LNG-turu tuleviku osas kahe nädala pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Georg Kõrre

Balti riikide peaministrid nõustusid võtma veel kaks nädalat aega lõpliku kokkuleppeni jõudmiseks regionaalse LNG-turu loomise osas.

«On olemas põhimõtteline kokkulepe edasi liikumiseks ja nüüd on selge kahenädalane tähtaeg, mis on vajalik meie ühise seisukoha täpsustamiseks ja Euroopa Komisjonile ühisavalduse tegemiseks. Samuti arutab teemat ka Läti valitsus,» ütles Leedu peaministri välispoliitika nõunik Deividas Matulionis BNS-ile.

Matulionise sõnul kaasas põhimõtteline kokkulepe regionaalse LNG-paketti, kuhu kuulub juba töös olev Klaipeda terminal, planeeritav Eesti terminal ning Läti Incukalnsi gaasihoidla.

Kõigi kolme Balti riigi peaministrid kohtusid reedel Lätis Inčukalnsi gaasihoidlas, et arutada ühise LNG-turu tulevikku.

Eesti peaminister Jüri Ratas teatas reedel pärast kohtumist, et Eesti toetab regionaalse LNG-terminali plaanidega edasi liikumist, mille eelduseks on ühised turutoimimise reeglid ja riigiabi andmise lõpetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles