Yana Toom kaebas Euroopas Ansipi peale (16)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom.
Yana Toom. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Euroopa Parlamendi liige keskerakondlane Yana Toom saatis Euroopa Komisjoni presidendile Jean-Claude Junckerile kaebuse, kus palus hinnata Andrus Ansipi käitumist. 

Toom peab silmas Ansipi intervjuud, mis oli avaldatud 4. augustil ajalehe Postimees veebiväljaandes ning sisaldab avaldusi, mis Toomi arvates ei ole Euroopa Komisjoni liikme käitumiskoodeksiga kooskõlas.

Näiteks ütles Ansip seal, et Eesti lihtne ja etteaimatav maksusüsteem on pea peale keeratud ja me oleme üleöö saanud astmelise tulumaksu. Lisaks kritiseeris ta Ratase valitsuse otsust lasta eelarve defitsiiti. Ansip tahaks Rataselt küsida: mida, vend, sina selle senise kõrge taseme nimel oled teinud?

Yana Toom aga leidis, et kahjuks pole see esimene juhus, kui volinik Ansip sekkub Eesti poliitikasse, praegust võimu kritiseerides. Tema arvates alustas volinik Ansip kohalike valimiste agiteerimist, kritiseerides praegust valitsust ja valitsevat erakonda.  

«Euroopa Komisjoni liikme käitumiskoodeks sätestab selgelt, et volinik peab hoiduma avalikke avalduste tegemisest poliitilise erakonna nimel. Kuid volinik Ansip teeb avaldusi selle kohta, et reformierakond valitses riiki paremini ja et tal on kurb vaadata, kuidas riiki nüüd valitsetakse,» kirjutab Yana Toom.

Ta lisas, et kui volinik Ansip tahab mängida reformierakonna valimiskampaanias aktiivset rolli, peab ta järgima voliniku käitumiskoodeksit, sõltumatuse põhimõttet ning enne kohalikke valimisi Eestis oma tegevusi Euroopa komisjonis peatama. 

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles