VIDEO soomlane Läti napsupoes: nagu ilma rahata saab alkoholi (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läti piiri ääres asuvas Alko1000 kaupluses käib teisipäeva pärastlõunal vilgas elu. Näiteks soomlane Reino ütles, et siinsed hinnad on nii odavad, et viina ja õlle saab pea täitsa ilma rahata kätte. 

«Nagu ilma rahata on õlle- ja viinahinnad siin. Nagu Õhtuleht kirjutas, et soomlased on nagu taevas,» kommenteeris soomlane Reino Alko1000 kaupluse hindu. Ta ei tulnud siia spetsiaalselt napsu järele, vaid veetis parasjagu koos naisega Lõuna-Eestis puhkust. 

Tohutut alkoholilaadungit Reino korraga ära ei joo, küll aga tarbib seda umbes aasta jooksul. «Nädalavahetustel ja saunas joon näiteks.»

Kaarel ütles, et tema ostis suure koguse odavat alkoholi seetõttu, et tulemas on 25. aasta juubel. 

Einar aga käis alkoholi ostmas tervele töökollektiivile. «Küsisin kolleegidega käest, et mida tahetakse. Nüüd on tellimused täidetud,» rääkis ta poest välja tulles. 

Samas leidis Einar, et ega see päris õige ei ole, et eestlased nii palju Lätis napsu järel käivad. «Ma arvan, et võiks maksusüsteemi ühtlustada piirinaabritega, kummale poole, see on iseasi,» ütles ta.  

Tema arvates pole Eesti aktsiisitõusul seda tulemust, mida loodetakse. «Lahja alkohol kalliks lükata, ma arvan, et see paneb noored solki jooma. See pole õige. Ma arvan, et riigiisad ajavad vale poliitikat.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles