Pillesaar: palgalõhest olulisem probleem on kõrged tööjõumaksud

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IT-ettevõtja Jaan Pillesaar.
IT-ettevõtja Jaan Pillesaar. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tarkvaraarendusfirma Helmese juhi Jaan Pillesaare sõnul pole palgalõhe – see, et sama töö eest saavad naised Eesti IT-sektoris vähem palka kui mehed – nii kriitiline. 

Hoopis tõsisem on Eesti kõrgete tööjõumaksude probleem, kirjutab Geenius.

“Meil on pigem vastupidi, meil on edukamate tiimide juhtide hulgas naisi isegi rohkem kui mehi,” kommenteeris Pillesaar personaliotsingufirma Fontese uuringutulemusi, mille järgi saavad 10% Eesti IKT sektori töötajatest sama töö eest kolleegidest vähem palka. Kümneprotsendiline palgalõhe on meeste ja naiste vahel.

“Helmeses ma seda küll ei näe, et meil oleks sooline palgalõhe ning kuna meil on tulemuspalk, siis seda ei saa ollagi. Me mõõdame tulemusi, mitte seda, mis soost inimene on,” kinnitas firmajuht.

“Helmeses on edukamad tiimijuhid naised, kuid tõsi, et tipp-arendajate hulgas on enamuses mehed. Kuna naised on empaatilisemad ja paremad suhtlejad, on nad ka juhirollis edukamad. Seevastu on arendamine on introvertsem tegevus, mis ei pruugi naistele meeldida,” ütles Pillesaar.

Loe pikemalt Geeniusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles