Tallinki teise kvartali kasum kasvas aastaga 83 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laev.
Tallinki laev. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinki teise kvartali müügitulu kasvas mullusega võrreldes 6 protsenti 259,9 miljoni euroni ning puhaskasum suurenes aastaga 83 protsenti 17,9 miljoni euroni.

Teises kvartalis kasvas reisijate arv Tallinki liinidel 6,8 protsenti 2,6 miljoni inimeseni, teatas Tallink börsile. Kaubaveoühikute arv kasvas aastaga 8,8 protsenti 91 819 ühikuni ning keskmine töötajate arv kasvas aastaga 4,1 protsenti 7582 inimeseni.

Kvartali müügitulu ja ärikasumit mõjutasid möödunud aasta lõpus liini vahetanud laevad ning lihavõttepühade langemine teise kvartali algusesse.

Eesti-Soome laevaliini müügitulu kasvas teises kvartalis 3 protsenti. Kasvu toetas suurem reisijate ja kaubaveoühikute arv. Jaanuaris alustas tööd uus laev Megastar, asendades reisilaeva Superstar. Uus laev mahutab ligikaudu 40 protsenti enam reisijaid ning samuti kahekordistus autodeki mahutavus.

Soome-Rootsi vaheliste laevaliinide teise kvartali müügitulu kasvas 4,8 protsenti tulenevalt suuremast reisijate arvust. Kaubaveoühikute arv kasvas 2,4 protsenti.

Eesti-Rootsi vaheliste liinide müügitulu kasvas 5,6 protsenti, liinil teenindatud reisijate arv kasvas 6,8 protsendi võrra. Transporditud kaubaveoühikute arv kasvas 2,8 protsendi võrra.

Läti-Rootsi vahelise liini tulu kasvas teises kvartalis aastaga 55,7 protsenti ja kaubaveoühikute arv 59,3 protsenti. Suur kasv tuleneb sellest, et alates detsembrist opereerib liinil varasema ühe laeva asemel kaks.

Tänavuse majandusaasta esimese kuue kuuga vedas Tallink kokku 4,5 miljonit reisijat, mida on 3,4 protsendi võrra enam kui mullu samal ajal. Kontserni esimese kuue kuu auditeerimata müügitulu kasvas 3 protsendi võrra ja oli kokku 451,4 miljonit eurot. Auditeerimata kulumieelne ärikasum (EBITDA) oli 54,1 miljonit eurot ja auditeerimata puhaskahjum oli 2,4 miljonit eurot.

Esimese kuue kuu finantstulemust mõjutasid viie reisilaeva korralised hooldustööd esimeses kvartalis ja veovõimsuse suurenemine mitmetel liinidel peale laevade liinivahetusi 2016. aasta detsembris. Esimesel poolaastal on Eesti-Soome vahelises laevaliikluses suurenenud konkurents, mis avaldas survet piletihindadele

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles