Nordecon jäi kahjumisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Pikksilma 2/2 kortermaja ehitusjärgus.
Pildil Pikksilma 2/2 kortermaja ehitusjärgus. Foto: Tairo Lutter / Postimees

AS Nordeconi müügitulu kasvas tänavu esimesel poolaastal aastavõrdluses 40 protsendi võrra 103,5 miljoni euroni, samal ajal teenis ettevõte 897 000 eurot puhaskahjumit, mis on 12 protsenti enam kui aasta tagasi samal perioodil.

Aruandeperioodi kasum teeniti küll hoonete ehituse segmendis, kus aga marginaalid vähenesid tuntavalt võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, teatas ettevõte börsile. Kasumlikkuse vähenemine on osaliselt tingitud ka kontserni Rootsi tütarettevõtte kahjumist seonduvalt esimese sõlmitud lepingu alusel rajatud hoone lõpufaasis ilmnenud kuludega, mida ei suudetud piisavalt ette näha uuele turule sisenedes. Kuigi rajatiste segmendi tulemus eelmise aasta sama perioodiga võrreldes on paranenud, ei saa ettevõtte teatel sellega rahul olla.

Väljaspool Eestit teenitud müügitulu moodustas esimesel poolaastal ligi 7 protsenti kogu müügitulust, mis on mullusega võrreldes samal tasemel. Välisturgudest on suurima osakaaluga Rootsi, kus lõpetati poolaastal kahe korterelamu ehitus ning jätkusid kolmanda projekteerimis- ja ehitustööd. Vähenenud on Ukraina osakaal kontserni müügitulus ning samuti sealsed tegevusmahud, samas on seal töös üks suuremahuline leping.

Kuigi aastaga on suurenenud nii hoonete kui rajatiste müügitulu, siis tugineb kasv eelkõige hoonete valdkonna kasvule, mis tuleneb peamiselt eratellijatega sõlmitud lepingute mahu kasvust. Tänavu teeninti hoonete segmendist müügitulu 81 protsenti ehk 84,6 miljonit eurot, aasta tagasi oli see 58,3 miljonit eurot. Rajatiste osakaal müügitulust vähenes aastaga 2 protsendipunkti võrra 19 protsendile ehk 17,9 miljonile eurole.

Hoonete segmendis teeniti suurimat müügitulu valdavalt peatöövõtjana korterelamute ja ühiskondlike hoonete segmendis. Oluline osa kontserni ehitatavatest korterelamutest asuvad Tallinnas ning järjest suuremat panust annavad selles segmendis välisturud. Ühiskondlike hoonete segmendis on suurem mõjutaja investeeringud riigikaitsesse. Ärihoonete segmendi mahud on samuti ettevõtte hinnangul aastaga oluliselt suurenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles