Hiinlased on lõpuks hakanud Eesti vastu huvi tundma

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid
Turistid Foto: JUSS SASKA

Turismiettevõtete ligi 7 aastat kestnud järjepidev töö on hakanud end ära tasuma. 2017. aasta I poolel kasvas Hiina turistide arv Eestis 62 protsenti

Eesti turismifirmade liidu peasekretäri Mariann Luguse hinnangul näitab see, et Aasia suunale investeerimine on olnud tulemuslik.

«Just Aasia turud on need, kust ootame turistide arvu kasvu ka lähitulevikus ning oma panuse annab sellesse loodetavasti kauuendatud Helsingi Vantaa lennujaam. Hiinlaste puhul on terve aasta jooksul olnud näha olnud ööbimiste hüppelist kasvu Soomes, mis tähendab, et osa neist jõuab ka Eestisse.»

Välisturismi edasiseks arenguks on tema sõnul aga hädavahelikud uued ühendused ja head reisimisvõimalused, mistõttu tuleb sihtturgudel Eestit aktiivselt turundada ning tutvustada Eestit kui ilusa looduse, puhta õhtu, euroopaliku kultuuri ning taskukohastehindadega Põhja-Euroopa pärlit.

Kahel viimasel kuul on suurima saatjaturu Soome turiste majutunud Eestis vähem kui mullu samal perioodil, samas näitab mobiilpositsioneering Eestisse reisinud soomlaste arvu 2-protsendilist kasvu. Seega näeme külastuste kasvu, kuid ööbimiste arv on väikeses miinuses, mis tähendab, et tehakse enam ühepäevaseid reise, kuid ei jääda ööbima või ei ööbita registreeritud majutusasutustes.

Teised suurimad saatjad Venemaa ja Läti on olnud mõlemad hästi kasvanud, vastavalt 23 protsenti ja 17 protsenti.

Statistikaameti andmed sissetuleva turismi kohta esimesel poolaastal on rõõmustavad – veel enne, kui algas Eesti eesistumine, on välisturismi kasv jätkunud heas tempos. Statistikaameti ja EASi andmete kohaselt on esimese kuue kuu ligi 8-protsendiline välisturistide kasv (vs 2016 I poolaasta) tõstnud Eestis ööbinud välismaalaste arvu juba veidi üle 937 000 inimese.

Eesti Panga mobiilpositsioneeringu andmed näitavad sama tendentsi.Esimesel poolaastal on Eestit külastanud välismaalaste arv kasvanud 7 protsenti, ulatudes ligi 2,81 miljoni külastajani.

Võrdluseks, 2016 aastal peatus Eesti majutusettevõtetes 2,06 miljonit välisturisti, siis samal perioodil läbi viidud mobiilpositsioneering näitas tulemuseks 5,96 miljonit välismaalast külastas Eestit.

Märtsikuus alanud British Airwaysi regulaarlennud Tallinna ja Londoni vahel on toonud siia hulgaliselt Briti turiste, kelle 19-protsendiline kasv on selgelt mõjutatud otselennu olemasolust.

Siseturism jätkab sarnaselt eelmistele aastatele võidukäiku. Aasta-aastalt uurib eestlane Touresti reisimessil rohkem just kodumaiste puhkamisvõimaluste kohta. I poolaasta siseturistide 11-protsendiline kasv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on stabiilne, hoolimata sellest, et majutushinnad on tasapisi kasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles