Põhjus, miks ei tasu hotellitoas leiduvat fööni kasutada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panthermedia / Craig Robinson

Kui omaenda kodus saab veel kuidagi puhtuse tagada, siis hotellitoas ei tea paraku keegi, mida eelnev külastaja seal tegi ning kui hästi toateenija tema tagant koristas.

On vana tõsiasi, et hotellitoad ei pruugi olla nii puhtad kui need esmapilgul tunduvad, kirjutab Reader’s Digest. Sageli kasutatavad asjad nagu ukselingid ja telekapult aga ei kuulu asjade hulka, mida pärast iga külastaja sealviibimist korralikult puhtaks küüritaks. Üllatuslikult on aga üheks räpaseimaks asjaks hotellitoas ka föön.

Nimelt analüüsis mikrobioloog Chuck Gerba üheksa Los Angelese piirkonnas asuva hotelli tarvikuid ning selgus, et kõige enam baktereid leidus just ühiskasutatava fööni peal. «Ilmselt on mitmeid asju, mida fööniga tehakse ja millest ma teadlik pole, sest mõned neist olid päris räpased,» tõdes ta.

Veel selgus, et kallid hotellid ei pruugi olla sugugi puhtamad kui soodsama hinnaklassi omad. Nimelt kaasati katsesse hotelle, mille tubade maksumus oli vahemikus sajast kuni viiesaja euroni ning ühtviisi räpased olid need kõik. Ilmselt on igas hotellis kindlad nõudeid, milliseid kohti peab iga kord korralikult puhastama (tualett, dušš, voodi jm) ning samuti kohad, mida pole vaja ega jõuagi nii sageli küürida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles