Naisi halvustanud Google`i insener sai kinga (6)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google juht Sundar Pichai
Google juht Sundar Pichai Foto: SCANPIX

Google`i insener James Damore saatis eelmisel nädalal kaastöötajatele memo, kus tegi maha  ponnistusi kaasata tehnikasektorisse rohkem naisi. Tänaseks on ta töölt lahti lastud.

Damore väidete kohaselt töötab naisi tarkvaraarendajatena vähem ennekõike bioloogiliste erinevuste tõttu ning Google ei peaks olukorra muutmiseks vaeva nägema.

Google juht Sundar Pichai märkis, et taoline seisukoht ei lähe kuidagi kokku Google põhiväärtustega, vahendab the Financial Times.

Memo tekitas Google töötajate seas pahameeletormi. Damore kinnitas aga, et sai privaatselt ka palju toetusavaldusi kolleegidelt, kes avalikult sõna võtta ei julge, kuna mitmekesisust rõhutavas ettevõttes ei suhtuta konservatiivsesse maailmavaatesse soosivalt.

Pichai oli sunnitud koguni perepuhkuse pooleli jätma, et Google`is tekkinud segadust klaarida. «Olen viimased paar nädalat olnud tööreisidel Euroopas ja Aafrikas ning just alustasin oma perepuhkusega sel nädalal,» kirjutas Pichai töötajatele saadetud kirjas. «Olen homme tööl tagasi, kuna ilmselgelt on meil vaja arutada, kuidas luua kaasavamat töökeskkonda,» vahendab teadet the Telegraph. 

Damore kinnitas Reutersile, et otsib nüüd ebaõigluse korvamiseks seaduslikke vahendeid. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles