Tallinn kruiisituristi pilguga: prillikivina läikiv linn meeldiks rohkem (1)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui eestlaste silmis peaks meie pealinna külalistele enim muljet avaldama vanalinn, siis Saksa lõbusõiduturistide arvates leiab Tallinna-suguseid linnu ka Saksamaalt ning elevust tekitavad nende seas hoopis kirikupingid, «Surmatants», mandlid ja orelikontsert.

«Täna on laev noori täis, nii et arvatavasti ei tule ekskursioonidele palju rahvast,» ütleb reisibüroo Estonian Holidays esindaja Mai-Liis Heinsaar, kelle lahkel loal võtan osa hommikusest Tallinna ekskursioonist. Heinsaare sõnul on noored iseteadlikumad ja altimad omal käel linna avastama ning seetõttu on just vanemad inimesed linnaekskursioonide peamine sihtgrupp.

Jõuame koos Heinsaarega kella 8.40ks sagimist täis sadamasse. Eestisse on jõudnud kolme Saksa ristluslaeva jagu külastajaid ning ettevalmistused nende vastuvõtmiseks on täies hoos. Inimesed jooksevad paberitega ringi, kümmekond bussi ja taksot on kaile üles rivistatud ning giidid ootavad vihma eest varjudes huvireisijate maabumist. Märkan busside kõrval ka uhket Mercedest ootamas ning mulle selgitatakse, et nõudlikum rahvas saab seda soovi korral endale koos isikliku giidiga rentida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles