Maksuamet paneb kinni Läti suurima kuulutusteportaali (3)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks suuremaid ettevõtmisi oli umbes 700 auto müük, millelt jäi makse tasumata umbes 500 000 eurot
Üks suuremaid ettevõtmisi oli umbes 700 auto müük, millelt jäi makse tasumata umbes 500 000 eurot Foto: SCANPIX

Läti maksuamet tahab sulgeda riigi suurima kuulutusteportaali ss.lv, kuna portaal võimaldab kauplejatel maksude tasumisest kõrvale hiilida. 

Maksuamet leidis, et ss.lv lehekulge kasutati ebaseadusliku autoäri ajamiseks. Üks suuremaid taolisi ettevõtmisi oli umbes 700 auto müük, millelt jäi  tasumata makse umbes 500 000 euro ulatuses, kinnitas Leta-le Läti maksuameti tulude osakonna juht Sandra Karklina-Admine.

Maksuamet nõudis portaalilt, et selliste kauplejate andmed avaldataks, kuid ss.lv sellega nõus ei olnud, misjärel otsustas maksuamet portaali sulgeda. Teised veebilehed on säärastel juhtudel andmed avaldanud.

Maksuamet on pidurdanud ss.lv portaali haldava ettevõtte SIA Internet tegevuse. Kui ettevõte koostööaltimaks muutub, lubas ka maksuamet ettevõte tegevuselt piirangud maha võtta. Kuulutustelehekülg on hetkel küll veel üleval, kuna mahavõtmiseks kulub aega.   

Seni ei ole SIA Internet aga soovinud maksuametiga koostööd teha ega seaduserikkumise hõlbustamise eest trahve tasunud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles