Turistid jätsid kevadel Eestisse peaaegu pool miljardit eurot

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid
Turistid Foto: JUSS SASKA

Väliskülalised kulutasid teises kvartalis Eestis hinnanguliselt kokku 415 miljonit eurot, mida oli 20 miljonit eurot mullusest rohkem.

2017. aasta teises kvartalis külastas Eestit ligi 1,8 miljonit välisturisti ehk seitse protsenti rohkem inimesi kui eelmisel aastal samal ajal. Soomest saabunud turistide reisid moodustasid külastuste üldarvust kolmandiku ja see aastaga ei muutunud. Teiste Euroopa Liidu riikide elanike Eestisse tehtud reiside arv kasvas aga kümnendiku võrra, teatas Eesti Pank.

Venemaa elanikud külastasid Eestit 210 000 korral ning see arv kasvas aastaga kolm protsenti. Ameerika Ühendriikidest tulnud turistide arv kasvas teises kvartalis veerandi võrra. Sagenesid ka külastused Hispaaniast (40 protsenti), Lätist (15 protsenti) ja Ühendkuningriigist (27 protsenti). Reisid Poolast ja Valgevenest jäid seevastu harvemaks.

Eestit külastanud mitmepäevareisijate arv suurenes teises kvartalis möödunud aasta sama ajaga võrreldes viis protsenti, kuid kestuse poolest jäi nende keskmine külastus endiselt neljapäevaseks. Eestisse tulnud ühepäevakülastajad moodustasid külastajate üldarvust peaaegu poole (49 protsenti) ning nende arv oli üheksa protsenti suurem kui aasta tagasi.

Eesti elanikud külastasid 2017. aasta teises kvartalis välisriike miljonil korral ehk 13 protsenti rohkem kui aasta tagasi. 80 protsenti reisidest tehti Euroopa Liitu ning märkimisväärselt sagenesid Eesti elanike külastused Belgiasse ja Kreekasse.

Eesti elanike reiside arv SRÜ riikidesse kasvas viiendiku võrra, näiteks Ukrainat külastati 75 protsenti rohkem kui aasta tagasi. Nagu tavaliselt, külastasid Eesti elanikud kõige rohkem ehk 170 000 korral Soomet, kuid võrreldes eelmise aastaga vähenes see arv kaheksa protsenti. Samuti kahanes Norrasse tehtud reiside arv 11 protsenti.

Mitmepäevaste reiside arv suurenes 13 protsenti, nende keskmine pikkus jäi aga samaks (kolm ja pool päeva). Ühepäevakülastusi oli külastuste üldarvust 14 protsenti ning nende arv kasvas üheksa protsenti.

Eesti elanikud kulutasid teises kvartalis välismaal hinnanguliselt kokku 300 miljonit eurot, mida oli 20 miljonit eurot rohkem kui 2016. aasta teises kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles