USA vahistati kaks juhtiva netipokkeri firma omanikku

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Netipokkeri lehekülg.
Netipokkeri lehekülg. Foto: SCANPIX

USA ametivõimud süüdistavad 11 inimest, sealhulgas kolme suurima online-pokkeri firma omanikku kelmuses, et need on petnud nii regulaatoreid kui pankasid ja tõmmanud viimased miljardite dollarite mahus ebaseaduslikku internetikasiinoärisse. Kahe firma omanikud on vahistatud ning kolm populaarset netipokkeriga tegelevat veebilehekülge, sealhulgas ka eestimaalaste seas populaarne PokerStars, suletud.

Süüdistatavate seas on  Full Tilt Pokeri omanik Raymond Bitar, Absolute Pokeri omanikud Brent Beckley  ja Scott Tom ning PokerStarsi omanik Isai Scheinberg, vahendab majandusleht The Wall Street Journal.

Reutersi kinnitusel on kaks meest vahistatud ning loodetakse, et teised peaks end ise üles andma.

Süüdistuste kohaselt on firmajuhid ning töötajad seadustest mööda hiilinud ning suunanud hasartmängude kasumid online’i riiulifirmadesse, kus need on muudetud pangaülekannete jaoks seaduslikuks.  Nimelt keelavad USA seadused pankadel ja krediitkaardifirmadel hasartmängudega seotud ülekandeid teha.

Rahapesusüüdistustega nõuavad võimud firmadelt tagasi vähemalt 3 miljardi dollari suurust summat.

Kasiinod ise kinnitavad, et ei ole interneti-hasartmänge puudutavaid seadusi rikkunud ja toonitavad, et pokker ei olegi hasartmäng.

Reuters kirjutab, et süüdistused on osa internetihasartmängude vastu võitlemise aktsioonidest. Internetipõhised hasartmängud on USAs alates 2006. aastast ebaseaduslikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles