Vaata, milline operaator kaotas juulis enim numbreid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telefon
Telefon Foto: Erakogu

Tehnilise järelevalve ameti (TJA) statistika kohaselt kaotas juulis enim mobiilinumbreid Tele2 Eesti AS, mille võrgust lahkus 1738 numbrit, enim liitus uusi numbreid Elisa Eesti ASiga, mis sai juurde 1183 numbrit.

Telia Eesti ASi võrguga liitus juulis 555 numbrit, kuid kokku on ettevõtte võrgust lahkunud aasta jooksul 670 numbrit. Kokku on seitsme kuu jooksul kaotanud enim numbreid Tele2 Eesti AS 4811 võrgust lahkunud numbriga ning enim numbreid – 5485 – on lisandunud Elisa Eesti ASiga, teatas amet.

Kokku liikus juulis 7177 numbrit, millest 7081 olid mobiiltelefoni- ja 96 tavatelefoninumbrid. Juulis tühistati kokku 8608 numbri teisaldamise avaldust, millest 8576 olid mobiiltelefoni- ja 32 tavatelefoninumbri teisaldamise avaldused.

Aastal 2017 on kokku liikunud 50 669 mobiiltelefoni numbrit ning tühistatud mobiiltelefoni numbriliikuvuse avaldusi 49 828. Tavatelefoni numbreid aasta jooksul on liikunud 3288 ning tühistatud 459.

Liikunud numbrite arv kajastab reaalsete tava- ja mobiiltelefoninumbrite üleminekut ühe sideettevõtte juurest teise juurde. Liikunud numbrite arvul puudub otsene seos sideettevõttega liitunud või sealt lahkunud klientide üldarvuga, sest ühel kliendil võib olla mitu numbrit, kuid samas üks liitumisleping.

Samuti ei kajasta numbriliikuvuse statistika kõnekaartide kasutusest ega uute liitumislepingute sõlmimisest ning vanade lõpetamisest tulenevaid muudatusi sideettevõtete klientide üldarvus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles